Ужас на показ: Взривяването на Брахим Абдеслам (18+ видео)

Кадри от момента, в който един от парижките атентатори се взривява в бистро във френската столица разбуниха духовете.
Канал М6 разпространи неизвестен досега запис от охранителна камера, на който се вижда как Брахим Абдеслам влиза спокойно в кафето на бул. "Волтер", спокойно се оглежда, сякаш да прецени къде да застане, за да повлече колкото се може повече хора към гроба.

Накрая навежда глава, закрива очите си с ръка и задейства взривната жилетка. Миг след това той вече е на парчета.
Останалите посетители на "Комптоар Волтер" са ранени, някои тежко, други загиват и стават част от злокобната стотистика от 130-те жертви на терористичните атаки в Париж.

В подготовката на кървавият ад, разиграл се в парижката столица, участва и братът на Брахим Абдеслам - Салах. Той се отказва в последната минута, а после бяга към Брюксел. Заподозрян е, че има връзка и с атентатите в Брюксел от 22 март, които отнеха живота на 32 души.
Голяма част от зрителите на телевизията и потребители на социалнтие мрежи изразиха възмущение от кадрите, които М6 е излъчила. Според тях клипът е прекалено "натурален", дори "циничен".
Режиьорът Кристиан Юльо обаче защитава избора си, с думите: "Зверствата трябва да се покажат, за да не се случат тези неща отново".
И е факт, че независимо дали тези кадри видят бял свят, стореното остава. С предупреждение, че следните кадри съдържат сцени на насилие и кръв, ето го и видеото:


 

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини