Делото срещу Христо Бисеров започва на втора инстанция днес

Делото срещу бившия зам.- председател на Народното събрание и бивш депутат от ДПС Христо Бисеров започва днес на втора инстанция. Бисеров е подсъдим за укриване на данъци в особено големи размери, необявени сметки в чужди банки в декларация до Сметната палата в качеството си на лице, заемащо висша държавна длъжност и недекларирани сделки с валутни ценности.

В началото на декември 2015 г. той чу три пъти "невиновен" в Софийския градски съд (СГС). Съдебният състав с председател съдия Снежина Колева намери делото за недоказано от фактическа и правна страна.

След прочитане на оправадателната присъда от СГС прокурор Дойчо Тарев заяви, че ще протестира решението на съда, но няма скрити козове за пред Апелативния съд. "Няма друга опция за събиране на доказателства, каквото е било на досъдебно, това е изчерпано като възможности и сме счели, че са събрани достатъчно доказателства по тези обвинения", комнетира той.

Прокуратурата поиска присъда от 4 години затвор за бившия депута от ДПС. Веднъж съдът връща на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. След като той бе внесен за втори път,една от констатациите на съдебния състав при прочитане на присъдата бе, че държавното обвинение не е имало достатъчно време да събере доказателства.

Междувременно прокуратурата прекрати и разследването за пране на пари срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, което бе отделено от това дело.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини