Красимир Каракачанов: Ветото на президента е демагогия

Ветото на президента Росен Плевнелиев върху Изборния кодекс е демагогия, еднолично и безотговорна решение, заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви.

В събота държавният глава наложи вето върху спорния закон, а лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов го нарече национален предател. Формацията на Каракачанов и Симеонов предупреди, че ще напусне управляващата коалиция, ако ГЕРБ се откаже от гласуваните вече текстове.

В събота Каракачанов и Симеонов са разговаряли с лидери от ГЕРБ. Във вторник ще се проведат заседания на парламентарните групи, след които трябва да стане ясно дали ветото ще бъде уважено и дали правителството ще оцелее.

На всякакви компромиси сме съгласни. Само един компромис няма да направим – със сигурността и суверенитета на България, категоричен бе Каракачанов. Според патриотите вотът в Турция изкривява изборните резултати у нас. Лидерът на ВМРО е категоричен, че Изборният кодекс не ограничава правата на българите в чужбина.

Проблемът на г-н Каракачанов е, че ако има свободен вот, неговата партия няма да влезе в парламента, смята обаче Стефан Манов, който от години живее във Франция и представлява българите зад граница. Манов бе на срещата с премиера Бойко Борисов преди дни, организирана от омбудсмана Мая Манолова.

Ние не гледаме нашия интерес, иначе щяхме да отворим 100 секции в Македония, отговори му Каракачанов. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини