Оттеглянето на АБВ е опит за дестабилизация, смята Методи Андреев

Оттеглянето на АБВ е един неуспешен опит за дестабилизация на властта, заяви днес депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, предаде "Фокус". 

По думите на Андреев, излизането на партията от властта не е политическо, а е външно наложено решение. „Ако беше политическо решение, то най-вероятно и най-нормално е в една коалиция да се постави въпросът и да се потърси консенсус. Ако вече не се намери консенсус, то тогава да се предприема тази крайна мярка. Веднага възниква въпроса кой може да принуди една партия като АБВ да направи тази стъпка. В този рубладжийски опит да се дестабилизира стабилността на мнозинството, разбира се неуспешно, прозирам енергийните интереси на една чужда на България сила, която ни държи в енергийна зависимост вече десетилетия", загатна той. 

"Това е опит за дестабилизация, а не резултат от политическо несъгласие. Аз съзирам енергийни интереси, защита на чужда политика и интереси, каквито винаги са защитавали партиите АБВ, БСП, ДПС и други”, коментира още Андреев. 

Той изрази увереност, че това решение няма да доведе до добри резултати: „Те ще опитат да представят този рубладжийски опит за дестабилизация като гениална стъпка за обединение на левите сили. Възможно е тази атака да прерасне в някакъв опит за ляво обединение, но на този етап мнозинството е стабилно. Някои хора от БДЦ, които влязоха в това Народно събрание, изразиха готовност да подкрепят без някакви политически претенции. Реално погледнато – колкото толкова, но достатъчно”, добави депутатът.


 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини