АБВ оттегля подкрепата си за кабинета

АБВ реши да оттегли подкрепата си за кабинета. В документа, който конгресът на партията одобри единодушно, е записано, че АБВ ще преустанови участието си в изпълнителната власт и представителите на партията ще  се оттеглят от заеманите постове. В началото на седмицата вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков напуснаха постовете си.

Освен това, партията ще започне  незабавни консултации с максимално широк кръг леви, центристки и патриотични сили за издигане на кандидатура, която да е алтернатива на сегашния модел, образ и политическото поведение на президентската институция.

„Лимитът на компромиси е вече изчерпан”, заяви при откриването на втората национална конференция на партията лидерът на АБВ Георги Първанов. 

Спечелването на президентските избори срещу ГЕРБ е основният приоритет, който партията си поставя. Според Първанов не липсата на диалог е големият проблем, а липсата на ефективност в работата на кабинета.

"Няма да приема на нас да се гледа като на пето колело, като на апендикс. Правителството е слабо. Има само едно нещо, което е по-лошо от нестабилността, а именно фалшивата стабилност. Големият проблем е, че не се вижда потенциал и промени в политиката", категоричен бе той.

Георги Първанов посочи, че доскорошният социален министър Ивайло Калфин е много успешен. Той изреди проблемите в различни министерства. В здравеопазването определи работата на Петър Москов като неадекватна. Според него страната ни е изгубила шанса да сме енергиен център на Балканите.

"В МО и МВнР се води вредна за българите политика. В Министерство на икономиката не се случва нищо. В МВР хаосът е голям, а министър Румяна Бъчварова не може да справи с него", на мнение е Първанов и добави, че с толкова много нерешени проблеми България няма как да се развива.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини