Конфискуваха незаконно придобито имущество за 800 000 лв.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели две дела за близо 800 000 лв. срещу двама души, осъдени за фалшификация на документи и за разпространение на наркотици. Процедурата срещу двамата е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. С тези две решения общата стойност на имуществото по делата, спечелени от КОНПИ с окончателно влезли съдебни актове от началото на 2016 г. възлиза на 6 825 325 лв., съобщиха от комисията

С необжалвано и влязло в сила решение на Кюстендилския окръжен съд от Стоян Гецев се отнема имущество на обща стойност 462 060 лв., което включва две къщи и три ниви на територията на общините Петрич, Невестино и Кюстендил, левовата равностойност на дружествени дялове и суми от продажбата на имущество. Гецев има присъда за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и в криминалните среди е известен с прякора „Кравата“.

След решение на Върховния касационен съд, което не допуска обжалване на постановеното от Варненския апелативен съд, от Мустафа Джемалов се отнема триетажна сграда с магазини, офиси и жилищна част в Търговище, както и суми от продажба на имущество на обща стойност 332 000 лв. Мустафа Джемалов има присъда за изготвяне на фалшиви документи за самоличност и удостостоверения за завършено образование.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини