Спряно е движението на камиони по магистрала Хемус

Временно е спряно движението на тежкотоварни автомобили по магистрала „Хемус". Пътищата в страната са заснежени, на места и заледени, но проходими при зимни условия, съобщи Емил Ангелов от СБА.

Затворени са Върбишкият проход, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Троян-Кърнаре, както и пътищата Етрополе-Тетевен, Чибаовци-Свидня и Шипково-Рибарица. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътищата Батак-Доспат, Белово-Юндола и Велинград-Сърница.

Забрана за движение на автомобили с ремаркета и полуремаркета е въведена и в местността Предел. За момента в местността няма колони от чакащи автомобили. Не са регистрирани други трудности. Няма и станали тежки катастрофи в областта.

В София повече от половин час бе спряно движението на трамваи с номера 5 и 19. Причината бе пътно-транспортно произшествие на булевард "Цар Борис ІІІ", при което лек автомобил се бе качил върху трамвайните релси, съобщиха от Столична община. В момента се работи и по почистването на пътя Кокаляне- Кокалянско ханче.

Заради лошите метеорологични условия, има анулирани полети на летище София. Анулирани са както пристигащи, така и заминаващи полети. Полет от Виена е пренасочен към Летище Скопие. Полет от Франкфурт е пренасочен отново към Летище Франкфурт. Полет от Прага е пренасочен към Летище Бургас.

Пристанище Варна пък е затворено за всички кораби и лодки, съобщиха от координационния център на порта. Обстановката в залива е усложнена от силния вятър. Над морската столица е облачно, превалява дъжд.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини