311 селища са без ток, а 31 - без вода

Без ток остават 311 селища след падналия сняг в страната. Без вода са 31 населени места. Това сочи справката към 8,00 часа на "Гражданска защита". Аварийни екипи работят по възстановяване на електрозахранването и водоподаването.

Остава бедственото положение в община Кубрат, което бе обявено вчера. Поради силен снеговалеж и снегонавявания са затворени пътищата на цялата територия на община Кубрат. Снежната покривка в равнините е от 25 до 45 см., а в планините тя е между 50 и 60 см.

Екипи от Министерство на държавната политика при бедствия и аварии в областните дирекции в Бургас, Велико Търново, Кърджали, Русе, Търговище и Монтана, Стара Загора са участвали за изтегляне на ТИР-ове, цистерни, автобуси, транспортиране на починал гражданин, на лекари за оказване помощ на болни и на граждани, нуждаещи се от хемодиализа.

Най-усложнена е обстановката в областите Русе и Стара Загора. Екипи от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" - област Русе с допълнителна верижна техника работят по координиране на спасителните дейности и извършване на спасителни и неотложно възстановителни работи в най-критичните пътни участъци - Бъзън-Писанец и Червена вода-Семерджиево.

В цялата Старозагорска област пътищата са трудно проходими поради силен снеговалеж, основно в участъците Стара Загора - Казанлък, Раднево - Гълъбово, Стара Загора - Чирпан, Стара Загора - Старозагорски минерални бани, Стара Загора - Нова Загора, Казанлък - Крън и е нарушен достъпа до село Селце, община Мъглиж.

Продължават дейностите по извличане на закъсали автомобили. Продължава разчистването на затворени общински пътни участъци поради снегонавяване в областите Разград, Русе, Плевен, Видин, Смолян, Бургас и Стара Загора.

Силите на Министерство на държавната политика при бедствия и аварии имат постоянна готовност за извършване на спасителни и неотложно- възстановителни работи в засегнатите области.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини