В Русе обявиха бедствено положение

Кметът на Русе Божидар Йотов обяви от 8 ч. тази сутрин бедствено положение в общината. Ситуацията е предизвикана от продължаващия обилен снеговалеж, съпроводен със силен вятър, които не позволяват да се постигне оптимален ефект от машинното почистване. Стремежът на снегопочистващите фирми в Русе и по общинската пътна мрежа към селищата бе да се осигури достъп до основните социални и здравни заведения и зареждането на магазинната мрежа с хляб и със стоки от първа необходимост.

Наложи се да бъде променена схемата на снегопочистване и да бъдат включени екипи в почистването на части от републиканската пътна мрежа. Затварянето и ограничаването на движение по основните пътища към София, Варна и Силистра предизвикаха образуването на колони от моторни превозни средства, допълнително затрудняващи пътната обстановка.

Спирането на лични моторни превозни средства се наложи, за да се осигури нормална работа на снегопочистващата техника, обясниха от градската управа. Сериозен проблем се оказа и непочистването на тротоарите от собственици на фирми и частни домове, което принуди гражданите да се движат по уличните платна.

Заради метеорологичните прогнози и очакванията за продължаващ снеговалеж и силен вятър бедственото положение ще бъде отменено след разчистване на пътните артерии от снега.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини