"Таймс": Свети Валентин не е нужно да се празнува, просто изчакай да мине

14 февруари е ден на много високите цени и розови украшенийца. Тези, които са сами, в този ден се чувстват отвратително. На тези пък, на които всичко в личния им живот е наред, им се струва, че всички наоколо са толкова влюбени един в друг, че не може и да бъде повече.

Такова нещо като сполучлив ден на Свети Валентин, просто не съществува, твърди вестник "Таймс" (timesonline.co.uk).


Момичетата по неволя се впускат в надпревара на коя от тях ще подарят най-скъпия букет или ще я поканят в най-известния ресторант. Още един неприятен и за съжаление неизбежен момент - необходимостта да се изслушват безвкусни поетични опити и да се възклицава при вида на безвкусни картички и бонбони, опаковани в кутии във формата на сърце.


Впрочем целият антураж на празника, всички тези сърчица и пайетки впечатляват малките деца и италианските моделиери, пише вестникът.


В деня на Свети Валентин на мъжете не им е по-лесно. Местата във всички прилични места винаги са резервирано от по-рано и по неволя трябва да се отиде в най-омразните ресторанти.


А само при мисълта за празничната вечеря, цветята и подаръците на всеки благоразумен човек му идва единствената идея - просто да й даде пари.


Практически обаче няма шансове това трезвомислено предложение да бъде оценено по достойнство. Така че единственото, което се струва да се направи на 14 февруари, е да се постараеш да не празнуваш, а просто да изчакаш този ден да отмине.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини