Бутат обор от общински терен, от години тормозел съседи

Административният съд в Смолян реши, че оборът на Сирма С. от Смолян трябва да бъде бутнат. Селскостопанската постройка е вдигната на терен, отреден за второстепенна улица в града, но се ползва без основание и трябва да бъде иззет, смятат магистратите. Земята е публична общинска собственост, но заради паянтовата сграда на смолянчанката местната управа не може да довърши улицата в близост до гробищния парк в кв. „Райково”.

През 2013г. е одобрено изменение на действащата кадастрална карта на областния град, с която границата на имота е променена заради изграждането на улицата. Въпреки дадения 2 седмичен срок за доброволно премахване, паянтовата дървена постройка с един етаж от около 30 квадрата още стои.

В него смолянчанката гледа 15 кучета, крава и теле и поне от 5 години тормози съседите. Те са подавали множество жалби заради смрадта от обора в близост до къщите им и стичащата се тор по ската. Общината също е вдигнала ръце от Сирма, която създава проблеми, въпреки че с полиция от местната управа са опитали да я убедят да махне постройката. Тя давала вид, че почва да събаря, после отново възстановявала бараката.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини