Танкове по терлици, Огнен бой срещу евтин хляб

Военен парад ще се състои днес по случай Гергьовден.
„Стандарт":

Танкове по терлици

Танкове с терлици за 1 млн. лева ще дефилират в центъра на София днес. Бронираните машини са "обути" с чисто нови гумени вериги, за да не потрошат жълтите павета. Предпазните тампони са внесени от Германия специално за Гергьовденския парад. Всеки от тях струва 44 000 лева, научи "Стандарт". В парада участват общо 18 бронирани машини, като само танковете тежат 123 тона. С гумените вериги могат да се изминат 1500 км. "Искахме да използваме миналогодишните тампони, но се оказаха изхабени. Затова се наложи купуването на нови", разкриха офицери от Сливенската бригада, чиито танкове и гаубици бяха докарани с влак до София.

Същите германски вериги ще бъдат сложени и на бойните ни машини в Ирак и Афганистан, за да не съсипят асфалта.

„24 часа":

Заради дъжда парадът без авиация?



Военният парад днес може да мине без бойни самолети.

Метеоролозите на ВВС прогнозираха снощи дъжд и ниска облачност за Деня на храбростта и празника на армията.

Война за хляба започна в Лом.

„Стандарт":

Евтин хляб подпали война

ЛОМ. Война за цената на хляба се разгаря в Лом. На 3 срещу 4 май в двора на хлебарската фирма "ВИП Симерс груп" са подпалени 6 нови товарни микробуса марка "Мерцедес", с които продукцията е разкарвана по магазините из града и селата на района. Колите са унищожени напълно, съобщи началникът на РПУ гл. инспектор Иво Иванов. Основната версия на полицията е, че пожарът е дело на конкурент. Фирма "ВИП Симерс груп", собственост на Христо Костов и Боно Попов от Пловдив, е купила цеха за сладкарски изделия на бившия захарен завод в Лом през 2000 г.

„24 часа":

Огнен бой срещу евтин хляб



Едни 18 стотинки запалиха три области - Монтана, Видин и Враца.

Толкова е разликата в цената на 700-грамов хляб, който продават "Симерс груп" ООД и останалите му конкуренти.

Огненият екшън се разигра в Лом около хлебната конкуренция.

Подарък от премиера.

„Стандарт":

Станишев вдига докторски заплати

СОФИЯ. Премиерът Сергей Станишев вдигна заплатите на работещите в "Пирогов" с 30 на сто от 1 април. Това означава, че средната заплата на лекарите става 1500 лв., а на сестрите - около 800 лв. Станишев лично занесе благата вест на белите престилки навръх 42-рия си рожден ден вчера. Вместо да посреща гости и да приема подаръци, премиерът посети болницата с новия министър на здравеопазването Евгений Желев.

Станишев пристъпи в коридорите на "Пирогов" под звуците на класиката на Тони Брекстън Unbreak my heart, която се разнасяше из лечебницата за разтуха на пациентите пред кабинетите.

„Труд":

Премиерът вдигна заплатите на 17 000 медици



Навръх рождения си ден премиерът Сергей Станишев вдигна вчера с над 25 % заплатите на 17 000 медицински работници. Става дума за лекарите, сестрите и санитарите, които са на щат към Министерството на здравеопазването (МЗ) и работят в "Бърза помощ", психиатриите, хемодиализите, домовете за медико-социални грижи и др.

От 1 май т. г. възнагражденията им ще се увеличат с 15 %, а с още 10 на сто - от 1 юли, както е предвидено и за останалите бюджетни служители. Сега лекар в "Бърза помощ" взима 400 лв., а сестра 280 лв. Парите за повишението ще дойдат от вътрешни преразпределения и резерви на МЗ.


Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини