Ето как се влюбват мъжете

За мъжете определено можем да кажем: когато един мъж се влюби в една жена, той се влюбва непоколебимо и завинаги. Мъжете обичат да са влюбени. Ако популярната психология им лепва стереотипа на свободолюбиви търсачи на секс, истината е, че стомахът на мъжа започва да се бунтува като маслобойна, когато той предчувства една потенциална "перфектна връзка".

Когато половината от мъжете, които попитахме издекламираха, че до момента не са срещнали своята сродна душа, то бъдете убедени - това със сигурност означава, че много маслобойни са в очакване да ги включат. Какво чакат? Какво кара мъжът да се влюби? След като изключим неоспоримите невидими закони на химията, привличането и късмета да се озовеш на точното място в точното време, което полага старта на много връзки, мислим, че въпросът всъщност се свежда до следното: Какво кара мъжете да се влюбят и да ОСТАНАТ влюбени?

Около 60% от мъжете считат, че приятелството е най-важното условие за една успешна връзка (сексът бива сочен от оскъдните 8%, според многобройните интервюта, проведени от Националния Институт за проучване на общественото мнение, Масачузец), но нека се поровим малко по-надълбоко. Наистина, какво точно означава това и какви жени харесват мъжете в действителност? С пълното съзнание, че вкусът на мъжете е непредвидим като сюжета на "Изгубени" или като модните течения за лято 2010, все пак има няколко неща, които всички мъже търсят в "единствената".

Жена, която обича и нещо друго, освен него

О, да, хубаво е да бъдеш обграждан с обич, да, хубаво е и да те глезят. И разбира се прекрасно е да бъдеш с жена, която те обсипва с хвалебствия, целувки по врата, и най-вече с цялото си внимание. Но разликата от чувството за мимолетен романтичен флирт до този вид привличане, което остава за цял живот, е голяма колкото Великата китайска стена.

Много мъже споделят, че харесват жени, които са съсредоточени и върху нещо друго освен изграждането и запазването на любовната връзка - било то тяхната работа, някакъв спорт, или каквото и да е друго "тяхно си". Защо ли? Защото страстта, която тя показва, вършейки това "друго" нещо, потвърждава нейната свойствена божественост, собствени й цели, нейната независимост.

Всеки мъж тайничко се надява, че ще прекара живота си с жена, притежаваща подобни качества.

Жена, която няма проблем със свободното време на мъжа

Всяка връзка е своеобразен танц за двама, стъпките на който учим през времето. Когато връзката на двойката еволюира от неангажираща в сериозна, настъпва периодът, когато почти цялото време - и денем и нощем, прекарваме заедно. Но на даден етап от танца, единият от партньорите ще поиска почивка и ще се опита да прекара малко повече време с приятелите си - като разбира се внимава да не обърка стъпките и не настъпи нечий крак.

Дори когато са с най-перфектната жена, мъжете все още копнеят за личното си пространство и за време, което да прекарат ритайки на игрището или пиейки бира, или правейки все едно какво без нея (64% от мъжете се чувстват щастливи да имат време за себе си, когато съпругите или приятелките им си имат други планове).

Мъжете обичат, оценяват и са безкрайно благодарни на жените, които уважават и подкрепят (и не се оплакват от) неговата нужда да сподели малко тестостерон. Не се безпокойте, дами, пролетната лудост ще приключи след две-три седмици.

Жена с осанка


Позата й в бара може да стане причина за първичната му привлеченост. Походката, с която от спалнята отива към банята, след първата вечер, която са прекарали заедно, може да предизвика чист визуален екстаз. Но осанката, която притежава е един от най-главните инструменти за привличане на мъжа.

Какво имаме предвид под осанка ли? Това е поведението, тази напереност, тази увереност, тази харизма и чар, които подсказват, че тя може да бъде малко дръзка и малко непокорна. Разбира се, има разлика между жената, която притежава увереност, и жената, станала толкова агресивна, че отблъсква мъжете, но истината е, че в определени аспекти на връзката, мъжете желаят жени, които притежават осанка.

Мъжете искат да бъдат с жени, които в някои случаи заемат лидерската позиция. И това важи както в леглото, така и когато правят планове къде да прекарат следващия уикенд. Съществуващата опасност? Дори бъдейки влудяващо привлекателна, тази осанка на увереност може също и да преобрази мъжа на 180 градуса. Ако я използва по други поводи, като да флиртува с други мъже, да се превърне в диктатора във връзката или да започне скандал с майка му пред очите на цялото семейство. Той ще изхвърли тази "осанка" на прага на входната врата.

Жена с вкус за вратовръзки

Добре, в края на краищата не се интересуваме особено от вратовръзки, нали? Но това, от което се интересуваме е женската способност да ни дава лека, и най-точната дума, нежна насока. Последователите на Фройд ще кажат, че това всъщност е мъжката потребност от майчина грижа, но е нещо много повече. Всяка връзка се състои от отдаване и приемане.

И мъжете определено биха приели жени, които могат да ги предупредят, когато десенът на вратовръзка, която са избрали е смешен, които могат да им покажат перфектния костюм или най-доброто цветово съчетание на риза и сако за предстоящото интервю за работа. Жени, които им помагат да вземат правилните решения, без да бъдат груби или осъдителни. Мъжете обичат да си мислят, че знаят какво вършат и не се нуждаят от ничия помощ. Жени, които умеят да ги насочват, без да изтръгват кормилото от ръцете им, са най-ценните и пазени помощник-капитани.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини