Самопочистващи се прозорци

Бъдещето ни донася все нови и нови екологично чисти решения, поредното доказателство е самопочистващите прозорци, които са поредното изобретение в посока на живот в хармония с природата.

Ако смятате, че цените за поддръжка на прозорците на сградите са високи, сте доста прави, защото според стандартите те трябва да се мият по около 50 пъти в годината за да изглежда една сграда чиста и спретната (поне в развитите държави хората са приели тези стандарти).
Новостта при остъкляването на сградите ще помогне да се поддържат чисти,като при това е нужно те да се почистват от персонал само веднъж за цели две години.


Продукта наречен ShineOn е разработен чрез нанотехнология от компанията SCF Technologies. Той използва слънчевата енергия за да "изпича" праха и мръсотията до субстанция, която лесно се отмива от първия дъжд при това почти не остава нищо по прозорците.
Изследователите и поддръжници на развитието на еко решения казват, че това е едно прагматично и същевременно екологично решение на този проблем.
Източник: istinsko.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини