Най-издирваният телефон

Къде ми е телефонът – с този въпрос Джордж Буш вкара в потрес и Сикрет сървиз, и МОСАД. Спецслужбите на САЩ и Израел се заеха да издирват мобилния телефон на президента, който така и не разбрал къде го е изпуснал или забравил.

Визитата на американския президент и в Израел не се размина без куриози, пише израелската версия на newsru. Джордж Буш е известен с гафовете, които му се отдават особено пред публика. Заради издирването Буш закъснял с час и половина за посещението си в историческия музей. Изчезването на мобилния апарат на първия човек в света, продължително бяха блокирани и улиците, по които Буш вече беше минал.

Че му няма телефона, Буш открил едва след като напуснал сградата на израелския парламент. Охраната му от американска и израелска страна, както и служители на Кнесета издирвали устройството, докато един от сътрудниците на Буш не се сетил, че президентът оставил телефона си на влизане – на съхранение при почетните гвардейци на входа на парламента.


За втори гаф на Буш, израелските медии сочат факта, че в Историческия музей в Йерусалим няколкостотин високопоставени гости – политици и бизнесмени, чакаха строени под открито небе да дойде американския президент, а времето макар и слънчево било доста студено. С пристигането си, съпроводен от премиера Ехуд Олмерт и президента Шимон Перес, се оплака пред всички поканени, че не е очаквал Израел да го посрещне с такова студено време в средата на май.

След това сътрудниците на Буш отказаха да допуснат гостите на закритото мероприятие в сградата на музея. Охраната спряла дори главният организатор на посещението – шефът на правителствената администрация Йорам Трубович, както и посланика на Изаел в САЩ Салай Меридор. Нямало ги в списъка. След скандал се наложило Буш лично да се извинява на изгонените.



Източник: bgvesti.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини