$196 милиона от лотария

лотариен билет, купен от селска кръчма в Синсинати, неизвестен засега американец грабна джакпота в този тираж, който е точно 196 милиона долара. Името му не се съобщава, защото той самият още не е потърсил печалбата си.

Не се знае още каква сума ще прибере щастливецът, защото данъците в САЩ не прощават дори на лотарийните приходи.
Съдържателите на малкото магазинче също не знаят кой е щастливецът, познал всички числа. Макар печалчата да е огромна, щатът Охайо не е първенец в игрите на късмета. Предишният печеливш билет е бил продаден там през 2006 година – това е първият джакпот в лотарията «Mega millions», спечелен в този щат. Тогава 162-та милиона взе Ребека Джеймисън, но билетът купил съпругът й Сам. Най-често удрят големите суми жителите на Аризона.

Най-голямата печалба в тази лотарийна игра в САЩ засега е 300 милиона долара. Не е пръв и случаят, когато на организаторите на игрите се налага да издирват печелившите. Така е било и през 2007 година – за федерално издирване бил обявен собственикът на билет, който му донесъл 100 милиона.

В Европа броят на щастливците, грабнали джакпота, е значително по-голям от този в Америка, но пък сумите са по-малки. Рекордът принадлежи засега на ирландка, която през 2005 година печели от тото 115 436 126 евро наведнъж.
Във Франция лотариен шампион е спецелилият миналата година 58 367 681 евро от игра на късмета «Лото милион». През 2007 година двама парижани и един французин от провинцията познаха петте щастливи числа и си поделиха 53 347 664 евро. Всеки от тях взе «скромните» 17 782 555 евро. В Германия последният рекорд е от миналата година, но не е eдноличен.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини