Достатъчно големи за орален секс

"Оралният секс се практикува предимно в средите на подрастващите". Тази теза бе напълно опровергана от американски експерти.

По-рано подобно схващане се е смятало за вярно, защото френската любов е била мислена като начин, чрез който тийнейджърите практикуват секс, но запазват девствеността си.

Но тази теория е просто мит. В това е сигурна Лаура Линдберг от американския научно - изследователски институт Guttmacher.

Според нея няма доказателства, че тийнейджърите се занимават с орален секс с различни партньори преди да започнат интимните си отношения с един постоянен.

Линдберг и нейн екип са направили изследване в института Guttmacher. Участниците в него са били девствени и вече не тийнейджъри.

Резултатът: от 10 хиляди запитани, 54% от момичетата и 55% от момчетата са се занимавали с орален секс, но се оказва, че той е предпочитан от младежи, които вече не са девствени.

Пристрастието към оралния секс се увеличава с възрастта: от 15-17 годишните го практикуват около 42%, а от 18-19 годишните – процентите се увеличават на 72.

В тийнейджърските среди по целия свят общо около 80% правят орален секс.

Но в същото време, този процент не превишава количеството на класическия полов акт.

Един от всеки десети запитан си е признал, че е пробвал и анален секс, но практикува най-вече вагинален.

По-рано се твърдеше, че в САЩ всяко четвърто момиче е страдало минимум от едно венерическо заболяване.

Лаура Линдберг обаче отбелязва, че данните не са верни и пояснява значимостта от сексуална култура при подрастващите.Тъй като неграмотността от интимен характер, води до различни количества заболявания, които се предават по полов път.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини