Глобиха Бриджит Бардо с 15 000 евро за расизъм

Френската актриса Бриджит Бардо бе глобена с 15 000 евро за разпалване на ненавист към мюсюлманите. Прокурорът поиска и два месеца условна присъда, но съдът отхвърли подобна мярка.

През декември 2006 година бившата актриса и настояща природозащитничка написа писмо до Никола Саркози.В него тя поиска овните, които се принасят в жертва за Курбан байрям да бъдат по хуманно убивани. Вниманието на тогавашният министър било привлечено от нелицеприятните думи по адрес на мюсюлманите.
"Това население ни води за носа, разрушава нашето общество и страна, като ни натрапва своите действия", пише Бардо.

Това писмо предизвика гнева на многочислени правозащитни организиции, които дадоха актрисата под съд по обвинение в "призоваване към дискриминация и расова ненавист".

73-годишната Бардо не присъства в залата, понеже изпитва трудности с предвижването и умора.Тя изпрати до съда писмено обръщение, в което заяви, че "няма да замълчи докато в страната не започнат да практикуват приспиване на животните преди ритуалното им жертвоприношение".

Това е четвъртото наказание за Бардо за подобни изказвания от 1997 година насам. Тогава тя бе глобена с 10 000 франка, през 2001 - с 30 000 франка, 2004 - с 5 000 евро.

Самата актриса, която отстоява правата на животните от 1956 година, никога не се е отказвала от думите си."Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам кучетата", заявява гордо актрисата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини