Скоро 1 милиард жители във виртуални светове

Представители на компанията Strategy Analytics съставиха прогноза, според която в близките 10 години, броят на интересуващитете се от виртуални вселени ще нарастне значително. Game Daily съобщава, че във близкото бъдеще 22% от хората с широколентов достъп до интернет ще се регистират поне в един виртуален свят.

За 10 години броят на регистираните в различини проекти ще нарастне до 1 милиард души, което ще доведе до инвестиции от порядъка на 8 милиарда долара.

Виртуалните светове като Sulakes Habbo Hotel, Linden Labs Second Life се радват на широка популярност, като в първия са се включили около 100 милона души (има 10 милиона уникални посещения на месец), а във втория - 12 милиона регистрирации (и около 1 милион активни потребители). Според изследването виртуалните светове се радват на все по-голям интерес в Азия, Америка и Европа, и то предимно от деца и тийнейджъри.

Пазарът на подобни проекти притежава огромен рекламен потенциал. Виртуалните светове позволяват да се привлече вниманието на широка аудитория, за това заслужават да им се обръща повече внимание.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини