2 милиона долара за обяд

Правото да обядва с най-богатият човек на света – американецът Уорън Бъфет, бе откупено в петък вечер чрез интернет-аукциона e Bay за 2 110 000 долара.

Такава цена, за среща със 76-годишният инвестиционен гуру и собственик на корпорацията Berkshire Hathaway плати Зао Даняг – генерален мениджър на китайския инвестиционен фонд Pure Heart China Growth Investment Fund. Средствата събрани от тази инциатива ще бъдат дадени на американския благотворителен фонд Глайд.

Според условия на търга, китаецът може да доведе на вечерята още седем души, като наддаването за тези места започва от 25 000 долара нагоре.

Обядът ще се състои в Ню Йорк в известния ресторант Smith & Wollensky, който има репутация на най-добрият в САЩ с най-изискания бар. Минималният куверт в ресторанта започва от 100 долара.

Миналата година двама бизнесмена платиха 650 000 долара за възможността да побеседват с най-влиятелният играч на световния пазар. Уорън Бъфет получи титлата най-богат човек на планетата през март тази година в класацията на „Форбс", като неговото състояние се оцени на 65 милиарда долара.

Получените средства от обяда с Бъфет ще бъдат използвани за помощ на бедните и бездомните в Сан Франциско.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини