Велосипед от картон

21-годишният британски студент по дизайн от Стокпорт, Голям Манчестър, Фил Бридж (Phil Bridge) представи прототипа на конструирания от него пръв и единствен картонен велосипед в света, който струва само 15 паунда ($ 30), съобщава The Telegraph. Евтиното и още по-екологично чисто возило, може да направи колелото по-популярно средство за придвижване на Острова, смята Бридж.

Цялата рама на велосипеда е направена от непромокаем, дебел картон, който според изобретателя му няма да се разкашка и разпадне по време на дъжд и струва само 3 паунда ($ 6). Колелата, педалите и веригата вдигат цената му до $ 30. Бридж сочи, че съгражданите му не купуват много велосипеди, защото цената им от неколкостотин паунда е твърде висока за превозно средство, което не се използва всеки ден. Студентът уточнява, че картонената конструкция без проблеми издържа тежест до 76 кг.

През 2005 г. във Великобритания велосипедът бе признат за най-значимото техническо постижение на човека от 1800 г. насам, изпреварвайки такива изобретения като Интернет и двигателя с вътрешно горене в класация, съставена от слушателите на британското Radio 4.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини