Къща от рециклиран Boeing 747

Жителката на Калифорния – Франси Риуалд ще бъде първият човек в света, който ще живее в къща построена от преработени части на бракуван самолет Boeing B-747, съобщи Associated Press. Нов самолет от този клас струва около 200 милиона долара, американката обаче го купила на старо само зо 40 000.

Със строежа на необичайното жилище се е заела известната в САЩ компания Studio of Environmental Architecture, която бе принудена да получи разрешение от 17 различни правителствени агенции преди да започне работа по къщата. Частите от самолета били транспортирани по пет различни автомобилни пътища. Някои от тях били доставени с вертолет, наемът на който струвал на Риуалд 10 000 долара на час.

Studio of Environmental Architecture е известно в САЩ със своите т.нар. „зелени" проекти, при които строителството се осъществява от преработени части на различна по вид техника, както и от природни материали. Архитектът на компанията Дейвид Херц обаче за пръв път ще изгражда дом от рециклиран самолет.

Жилищната площ на къщата ще бъде 360 кв.м, като до нея ще бъдат построени помещения за гости, гараж, плевня. За покрив ще се използват крилата на самолета, а опашката му ще се превърне във балкон.
За следващата си къща американката споделя, че с удоволствие би използвала кораб.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини