Най-добрият дизайнер на дамско облекло

На церемония на Съвета на модните дизайнери на Америка (CFDA) бе избран най-добрият дизайнер на дамско облекло. Мероприятието бе удостоено с присъствието на цяла плеяда звезди от шоубизнеса.

За победител бе признат Франциско Коста – креативен директор на дамската линия на Calvin Klein.По този начин той остави зад гърба си останалите номинирани – Марк Джейкъбс,Лазар Ернандес и Джек Маккълоу от дизайнерската къща Proenza Schouler.

Награждаването бе в сградата на Ню Йоркската обществена библиотека. На церемонията се появиха холивудските актриси Ева Мендес (рекламно лице на Calvin Klein Underwear за този сезон), Лорен Хатън и Ашли Олсън, облечени в тоалети на Фрациско Коста.



Самият Калвин Клайн връчи статуетката „модна икона" на Каролин Ерера за нейният принос в развитието на световната мода.

За Франциско Коста това е втората награда CFDA. Той бе удостоен с приза най-добър дизайнер на дамско облекло за пръв път през 2006 година. На следващата година – 2007, признание получи Оскар де ла Рента.

През 2002 г. Калвин Клайн продаде едноименната си компания на PVH и се оттегли, като определи за свой приемник дизайнера Франциско Коста.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини