Хотел "само за жени"

Ню Йоркският хотел „Premier", намиращ се на Таймс Скуеър, откри етаж „само за дами" със 125 стаи, съобщи HotelChatter.com Да се попадне на етажа ще е възможно само със специална карта-ключ за асансьора. Всяка стая е снабдена с постелка за занимания по йога, пухкави халати и меки чехли, специални огледала за нанасяне на грим, соли за вана и други средства необходими на дамите.На постоянните клиентки се предлагат и женски списания.

Собствениците на хотела предполагат, че от концепцията за „женски етаж" ще се възползват дамите, които пътуват сами, защотото така ще запазят уединението си.

Идеята за етаж само за дами не е нова. Подобна инициатива предприе хотел „Marriot" в Мичиган. За съжаление гостите на хотела не възприеха идеята и я нарекоха по-скоро ужасна.

Очаква се популярността на подобни хотели да нарастне покрай гости от Изтока.В Саудитска Арабия през март 2008 година се откри първият специализиран хотел за жени. Той е построен по инициативата на саудитски бизнесдами и е предназначен да облекчи живота и придвижването им из страната.Съгласно действащите в кралството норми на исляма, жените не могат да пътуват сами ако не са придружени от съпруг, баща или друг родственик от мъжки пол.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини