7 стъпки как да се утвърдим на работното място

Рядко е във ваш интерес да бъдете заклеймени като агресивни, но да успеете да отстоявате това, на което държите, е комплимент и показва способността ви да бъдете тактични и да постигнете това, което желаете. Ето някои идеи, които да ви помогнат как да постигнете това.

Стъпка 1

Трябва да знаете какво искате от другите и от какво се нуждаете. Преди да поискате помощ, подкрепа или просто общувате с другите, които работят за вас, бъдете ясни, точни и кратки.

Стъпка 2

Окуражавайте хората да ви задават въпроси и да си изясняват всичко, което искате от тях. Това означава, че ще се появят и неудобни въпроси и ще трябва да отговаряте на неща, които сте си мислели, че някой може да попита.

Бъдете твърди, но не показвайте емоциите си, когато казвате на другите какво да правят и как да го правят. Задавайте отворени въпроси. Вместо да попитате "Имате ли някакви въпроси?", кажете "Какви въпроси имате относно това, което дискутирахме?".

Стъпка 3

Ако някой стане твърде емоционален поради някаква причина, говорете с него и се опитайте да разберете какво става и защо. Ако можете да предложите помощ и съвети, направете го. Пробвайте да дадете на човека време да си отдъхне и обсъдете неговата разсеяност, така че да може да я премахне от пътя си и отново да се върне към работата си.

Стъпка 4

Ако някой ви задава въпроси с лошо намерение, трябва да се справите с противоречията рационално и колкото се може по-бързо. Насочете ги към изпълняването на работните задачи. Ако този, който ви създава проблеми, се държи предизвикателно, дръпнете го настрана и му припомнете правата и задълженията му.

Действайте твърдо, директно и логично. Ако той не иска да извърши важна задача и продължава да упорства, трябва да се допитате до другите и да въведете дисциплина според политиката на фирмата.

Стъпка 5

Има хора, на които им е вродено да влизат под кожата и да дразнят. Ако виждате, че това се случва, опитайте се да разчупите леда и да ги изненадате, като се отнасяйте се добре към тях, шегувайте се или се държите странно, но приемливо с тях. Ако не им позволявате да ви засегнат, те не могат да го направят.

Стъпка 6

Винаги помнете целите и приоритетите в работата ви. Понякога ще ви се налага да притискате другите, за да дадат най-доброто от себе си. Ако ги предизвикате по някакъв начин, ще се изненадате да откриете, че нещо, което сте казали, ги е мотивирало да прехвърлят нормата и да дадат по-добър, по-бърз и по-ефикасен резултат.

Стъпка 7

Окуражавайте другите да вярват в себе си, защото вие вярвате в тях. Помогнете им да изградят самочувствието си и ги похвалете, когато са свършили работата си добре. Дори и да нямате отговорен пост в работата, можете да им благодарите или да пийнете кафе заедно, защото са ви помогнали да постигнете целите си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини