Кмет търси грозни жени

Кметът на австралийския миньорски град Маунт Иса се оказа в неудобно положение заради призива му към "лишените от хубост жени" да спасят града от демографски дисбаланс, съобщи AFP (18 август).

Джон Молони (John Moloney), кмет на Маунт Иса (Mount Isa), град в северозападния щат Куинсланд, в интервю пред местен вестник призова австралийските жени, "особено лишените от хубост", са се заселят в града, описвайки цветисто шанса им да красят живота на самотните граждани.

По-късно кметът се доизяснил - не искал да обиди жените, само имал намерение да обърне внимание на демографския дисбаланс в града.

В Маунт Иса, който е до една от най-големите в света въгледобивни шахти, през 2006 г. са живеели 819 жени на възраст 20-24 г. при население 21 421 души.

Членове на градския съвет веднага се дистанцираха от изказваниата на кмета. Забележително е, че призивите на Джон Молони са предизвикали възмущението на цялото население - и мъжкото, и женското. Ан Морис (Anne Morris), жителка на града, изразила по местното радио опасението си, че сега никой няма да дойде да живее и работи в града. „Всеки ще позамисли над коментарите на кмета и ще се запита що за странни хора ще отидат в този град" – споделя с недоумение тя.

Управителят на ирландски пъб Бърнард Джилик (Bernard Gillick) е съгласен, че в града има недостиг на жени, но също намира изказването на кмета за недопустимо. "В града пристигат всякакви хора – и красиви, и не особено, но всички могат да живеят добре тук. Градът е фантастичен" – казва той.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини