60 годишна жена обиколи света пеша за пет години

60-годишната британка Роузи Суейл Поуп обиколи света пеша, като измина повече от 32 000 км за пет години, съобщиха в. "Таймс" и в. "Дейли телеграф". Хиляди хора излязоха на улиците в родното й градче Тенби в Западен Уелс, за да я посрещнат и поздравят.

Последните метри от "маратона си" около света бабата измина на патерици. Пътешественицата започна околосветската си обиколка от родния си град през 2003 г. Прекоси Европа, навлезе в Русия, преживя две сибирски зими, мина през САЩ и Канада.

По пътя си тя проодоля различни препятствия: минусовите температури на Сибир и Аляска, бутна я автобус, едва не се удави в придошла река, прекара двойна пневмония, пукна ребра и получи измръзване, трябваше да се надбягва с мечки, вълци и крадци.

На връщане през планинския терен на Уелс болки в краката, предизвикани от фрактури поради пренапрягане, я принудиха да остане за кратко в болница.

Прехода през Северното полукълбо Роузи Поуп извърши в памет на съпруга си Клайв, починал от рак на простатата. Целта й бе насочи вниманието на обществеността към болните от рак. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини