25 загинаха при жeлезопътна катастрофа заради SMS

При челен сблъсък на товарен и пътнически влак близо до Лос Анджелис загинаха нe по-малко от 25 души и над 135 бяха ранени, съобщи CBS. Предполага се, че машинист, който пишел SMS по време на движение е причина за катастрофата.

Над 45 от ранените са в критично състояние, още 40 са тежко ранени. Според Reuters, сред останките от влака се виждат още тела на загинали и засега не се знае колко са те.

От Metrolink са заявили, че към момента за виновен за катастрофата се смята машинистът от компанията Робърт Санчес (Robert Sanchez), който вероятно е сред загиналите.

Група местни тийнейджъри, фенове на железопътния транспорт, които добре са познавали Санчес, са заявили, че той не може да е виновен, защото е бил истински професионалист.

Впоследствие един от тях е съобщил, че е получил от Санчес кратък SMS непосредствено преди катастрофата. Предполага се, че машинистът е писал този SMS, управлявайки локомотива.

При сблъсъка всеки от двата влака се е движил с 60 км/ч. Най-големи са щетите на първия вагон на пътническия влак, който се е ударил в локомотива пред него.

Катастрофата край Лос Анджелис е най-сериозната жп катастрофа в САЩ от 2005-та, когато след като блъсна оставен на пътя му джип, пътнически влак излезе от релсите и се сблъска с идващ насреща товарен. Тогава загинаха 11 души. Водачът на джипа бе признат за виновен и получи 11 доживотни присъди.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини