Съдът пусна и другия рушветчия - зам.-областния на София

Зам.-областният управител на София-област Мариус Цоков, който беше хванат с подкуп от 6000 лв., ще бъде пуснат от ареста срещу гаранция от 30 000 лв. Това реши в събота състав на Софийския градски съд. Цаков, който е от квотата на НДСВ, беше арестуван с рушвет в магазин "Практикер" преди дни при спецоперация на ДАНС и Софийска градска прокуратура. Зам.-управителят на София-област беше хванат в момент на получаване на 6000 лв. Той беше обвинен за поискан подкуп от 25 000 лева от строителния предприемач Симеон Николов, който е подал сигнала.

Днешното заседание бе при закрити врата, тъй като срещу Цаков са събирани доказателства със СРС. Според съда от доказателствата по делото може да се направи основано предположение, че Цаков е извършител на престъплението. Но поради това, че не е осъждан, семеен и работи, нямало опасност да се укрие, смятат от съда. Съдията определи 30 000 парична гарация, като за размера на сумата той взе предвид и незаконните доходи, които е получавал Цаков.

Прокурорът по делото Станимир Димитров заяви, че ще протестира наложената на Мариус Цаков мярка. Обвинителят обясни, че като зам.-областен управител Цаков е отговарял за градовете Правец, Ботевград и Етрополе и му е платено, за да въздейства за получаването на обществена поръчка на територията на София-област, която строителният предприемач да спечели.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини