Над триста македонци се отровиха от сладки

В клиниката за инфекциозни болести в Скопие през последните дни са прегледани 339 души със симптоми на хранително отравяне, предаде сръбският в. "Блиц", цитиран от БТА. Всички заболели през последните няколко дни са яли сладкиши в сладкарница Риния, която се намира на Старата чаршия в Скопие.

Първите случаи на отравяне бяха регистрирани в клиниката на 28 септември и оттогава идват все нови и нови пациенти с еднакви симптоми - висока температура, треска, болки в мускулите и ставите, главоболие, повръщане и разстройство.

Макар клиничната картина да прилича на зараза със салмонела, в клиниката очакват официалните резултати, преди да кажат за какво отравяне става въпрос.

Санитарните власти затвориха сладкарницата и подадоха жалба срещу собственика. Освен в тази сладкарница, инспекция е извършена в 137 сладкарници в цялата страна и 40 от тях са затворени поради неспазване на хигиенните стандарти, съобщи македонският министър на здравеопазването Буяр Османи. Санитарната проверка ще продължи и се очаква още сладкарници да бъдат затворени поради лоши хигиенни условия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини