Осъдиха О Джей Симпсън за отвличане и грабеж

Съдебно жури в Лас Вегас призна бившата звезда на американския футбол О Джей Симпсън за виновен по обвинение във въоръжен грабеж и отвличане. Присъдата ще бъде обявена на 5 декември.

Този път 61-годишният вече О Джейс Симпсън може и да не се размине с доживотния затвор. Симпсън бе признат за виновен по всичките 12 обвинения, 11 от които криминални. Те са във връзка с инцидент, станал на 13 септември 2007 г. в хотел-казино "Палас Стейшън" в столицата на хазарта в Невада.

Според обвинението Симпсън заедно с петима негови хора е задигнал спортни и лични сувенири от продавачи, заплашвайки ги с оръжие. Подсъдимият твърди, че тези предмети са му били откраднати и той само си е върнал своето. За виновен бе признат още един от групата нападатели - Кларънс Стюарт.

Останалите четирима обвиняеми сключиха споразумения с прокуратурата и свидетелстваха срещу Симпсън. Освен като легенда на американския футбол Ориентал Джеймс Симпсън, както е истинското му име, е известен с предизвикалото голямо възмущение в САЩ негово оправдаване в процеса през 1995 г. за убийството на бившата му съпруга Никол и нейния приятел Рон Голдман година преди това в Лос Анджелис.

Симпсън обаче бе признат за отговорен за смъртта на двамата в граждански процес след това и осъден да заплати обезщетения от над 33 милиона долара на семействата на двете жертви.

През 2006 г. той отново предизвика гневни реакции, публикувайки книгата "Ако аз съм виновен", в която излага своя теория как двойното убийство е могло да бъде извършено.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини