Икономическата криза в САЩ е равносилна на победа за исляма

Американец, член на Ал Кайда, обяви, че сегашната икономическа криза в САЩ е доказателство, че мюсюлманите са на ръба на победата.

Във видеозапис с продължителност половин час роденият в Калифорния Адам Гейдън призовава пакистанците да се обединят срещу силите на САЩ и на правителството и се присмива на американците заради икономическата им криза, която според него е свързана с военните им интервенции в Афганистан, Пакистан и Ирак.

"Враговете на исляма са изправени пред съкрушително поражение, което започна да се проявява в разрастващата се икономическа криза, която преживяват", казва Гейдън в видеозаписа, част от който разпространи базирана във Вашингтон разузнавателна група, следяща ислямистките уеб сайтове.

Гейдън, на 29 години, заминава през 1998 г. да живее в Пакистан, където се обучава в тренировъчен лагер на Ал Кайда и служи като преводач и консултант на терористичната групировка.

През 2005 г. той е осъден задочно в Санта Ана за държавна измяна и за оказване на материална подкрепа на чуждестранна терористична организация, посочва АП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини