Борисов: БСП се финансира на тъмно

Убеден съм, че БСП се финансира по много тъмен начин и ние имаме доказателства за това. Но ще изчакам още една седмица и ще кажа". Това загатна в неделя неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на учредяването на нова структура към партията "Предприемачи – ГЕРБ". Според него разпечатките на ДАНС изпълняват стриктно политически цели. "БСП искат да знаят кои са всички инакомислещи, за да могат да ги притискат", смята кметът. За голям грях на премиера Борисов приема това, че той е съсипал МВР.

"Аз говорих с г-н Сертов, че за последен път му давам толеранс за операциите. Защото скандалът с Иван Леков, зам.-председател на ДАМС, не е операция на ДАНС", обясни кметът на София. Той припомни, че футболните съдии сами си го записали и скандалът тръгнал оттам.

Бойко Борисов предложи на бизнесмените, влизащи в новоорганизирата структура на ГЕРБ, да поставят в предприятията си следния лозунг - „Не кради! БСП и Станишев не обичат конкуренцията". Той добави, че „олигарсите са заплюти от управляващите", затова ГЕРБ разчитат единствено на малкия и среден бизнес. Борисов за пореден път подложи на критика правителството и заради заделените средства за честването на 100-годишнината от Независимостта на страната. „Ние сме единствената страна, в която няколко месеца се чества празник с държавни пари. Това е цинизъм и безобразие", коментира градоначалникът.

Аз предлагам още утре да говорим с премиера за наболелите проблеми на хората. Трябва да бъдат решени и проблемите с „Топлофикация", каза още Бойко Борисов. Според него трябва да се набележат спешни мерки за излизане от кризата, което може да стане единствено с помощта на държавата. Той допълни, че ако не бъде решен този проблем, общината ще задлъжнее на Топлофикация със 100 млн. лв. Проблемите с боклука на столицата също щели да са основна тема в дебата. „Премиерът се насади на такъв дебат, че зле ще му стане", закани се Борисов. Той дори се извини на ДПС, че ги е обвинил в заменки на гори. Според него за това също е виновен премиерът Сергей Станишев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини