Разобличиха терористи в Йемен

Президентът на Йемен Али Абдула Салех заяви, че е ликвидирана терористична група, действала „под лозунга на исляма", която била свързана и с израелското разузнаване, съобщи Франс Прес.

Салех не даде информация колко са членовете на групата и отказа да разкрие подрабоности за отношенията им с израелците. Той каза,че в хода на съдебното дело детайлите постепенно ще бъдат обнародвани.

Няколко дни по-рано йеменските спецслужби разкриха още една терористична група, този път свързана с Ал Кайда. Въпреки усилията от страна на властите, страната продължава да бъде база за многобройните радикални ислямисти.

На 17 септември терористи-самоубийци взривиха бомби в автомобили пред американското посолство в столицата Сана. В резултат от атентата загинаха 16 души. Терористите се заканиха да продължат нападенията си над посолства на западни страни.

През юли месец бе обстрелван квартал, в който се намират жилищата на чиновници от различните посолства. В средата на март избухва бомба в училище в близост до американското посолство. След тази серия от нападения САЩ евакуира част от персонала на своето представителство.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини