Пак опашки по граници и магистрали

Интензивен е трафикът по големите гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), съобщи "Фокус" .
Всички са отворени, но в ремонт са част от трасетата на ГКПП-Гюешево, поради което пропускателната възможност на пункта е намалена.
Заради увеличен пътникопоток по трасето ГКПП-Капитан Андреево - ГКПП-Калотина се препоръчват алтернативни маршрути през останалите ГКПП-та по границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево.
Затруднено е пропускането на ГКПП-Капъкуле - Капитан Андреево поради ремонт, предприет от турската страна на пункта. Препоръчва се хората, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.
Трафикът по магистралите "Тракия" и "Хемус" също е интензивен, както и този по главен път Е-79 в посока от София към Петрич и от София към Видин. Възможно е натоварване на движението при тунелите по автомагистрала „Хемус".
Необходимо е повишено внимание в района на Петолъчката край Сливен, на магистралата край Велико Търново, както и през проходите. В крайно натоварения участък от международния път Е-79 между КПП- Владая и с. Драгичево, където редовно се образуват дълги бавнодвижещи се колони, за увеличаване на пропускателната способност ще се организира въвеждане на движение в две ленти в по-натоварената посока.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини