Страх в ДПС

В ДПС настъпва страх, това ще навреди на психиката на хората в партията. Това заяви тази сутрин пред БНР бившият активист на движението Осман Октай по повод смъртта на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера Ахмед Доган. "Ахмед Емин беше ключът на тайните на Ахмед Доган. Всеки, който искаше да стигне до лидера, трябваше да говори с Емин", разказа Октай и добави, че той е бил прекалено лоялен и изключително интелигентен. Председателят на ДПС пък винаги бил тайнствен, скрит и избухлив.

"Трябваше да има много повече публичност, а не тайнственост", коментира още Октай. Той апелира към ръководството на ДПС да бъде казана цялата истина, за да се разсеят съмненията за убийство. Според Октай тази тайнственост не бива да руши държавността.

Има пряка връзка между уволнението на зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков и самоубийството на Ахмед Емин, предположи пък депутатът от ДСБ Асен Агов. Според него покойният Емин е бил човекът, който е движел черните каси на ДПС. Асен Агов заяви, че изчезналото дело „Лиани" трябва да бъде представено във вътрешната комисия в Народното събрание. Предложението за това ще бъде внесено в понеделник. "За мен тази седмица сложи моралният край на тази коалиция", категоричен бе Агов.

Според издателя на вестник "Земя" Димитър Иванов случаят с Ахмед Емин напомнял на случая с генерал Илия Кашев, много приближен на Тодор Живков, който също се самоубил. Той припомни, че заради недоброто поведение в обществото на сина на Тодор Живков - Владимир, е бил обвинен генералът от самия първи в държавата. Кашев, като човек честолюбив и отговорен, се самоубил, добави Иванов.

Ахмед Емин бе открит мъртъв с огнестрелна рана в петък в кв. "Бояна", в сграда на ул. „Беловодски път", където се намират т.нар. "сараи на Доган". От МВР обявиха, че става дума за самоубийство. Бащата на Емин обаче беше убеден, че някой друг е разстрелял сина му.

Днес в ранния следобед ще е поклонението пред тленните останки на Ахмед Емин в родното му село Козица, община Попово.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини