Мануела прописа - ”Азис” е първата й дума

Пострадалата при катастрофата, предизвикана от Максим Стависки, Мануела вече пише.
"Азис" е първата й дума, написана саморъчно, след като й е показана снимка с въпрос: "Кой е този?". Това съобщава в интервю за в. "24 часа" бащата на момичето Красимир Горсов.
"Психотерапевтите, които работят с нея, казват, че промяната при Мануела трябва да се търси в лицето й. Лично аз видях такава промяна, не си внушавам, очичките й са живи, лицето й е бодро", споделя Горсов.
"Дори и малък, но напредък има, тя не стои на едно място", допълва той. Бащата пояснява, че Мануела не говори, както пишат някои медии.
"Няма физическа възможност за това. Но разбира всичко, което й се казва. Отговаря с жестове и мимики. Най-големият й напредък е, че вече пише с химикал – от единични думи до кратки изречения от по няколко думи и така ни отговаря. Помни състоянието си преди катастрофата, знае, че е пострадала тежко, че й предстои дълго и трудно лечение, че не е в България, а в Израел", пояснява Горсов.
По повод обвинението на прокуратурата за злоупотреба с доверие и че от сметките на Мануела са изтеглени 130 770 лева, Горсов казва, че няма никакви притеснения. "Акълът ми е другаде, концентрирал съм енергията си към детето", коментира той. "Тепърва ще се доказва всяко едно от обвинения за липса на пари, както и за какво са изразходвани. Това, че не са в сметката, не означава, че са проиграни на хазарт", казва още Красимир Горсов.
"Убеден съм, че ще докажа харча на всеки лев и обвинението за злоупотреба с доверие ще увисне", категоричен е той.
"Единственият човек, който може да ме съди и пред когото съм виновен, е бизнесменът Петър Христов. Харчил съм негови пари за хазарт", признава Горсов.
По пововд скандалните кадри с ротативките Горсов казва, че е "наясно какви са били постановките". "Имало е специална поръчка да се намери компромат за мен или семейството. Оказа се, че няколко месеца съм бил следен, за да ме хванат в крачка и ударят. На 19 август излязоха записите в казиното, а информацията ми е, че още от края на май са правени едни от първите снимки. Това показва, че всичко е подготвяно старателно и е изчакан определен момент.
Целта е била да се променят обществените нагласи в полза на друг", разкрива той.
"Преди трагедията с Мануела съм залагал суми. После преодолях проблема. След катастрофата месеци наред бях в стрес. Подписал съм няколко декларации във ВМА, че Мануела може да умре при някоя от операциите, които й правеха. Първите три месеца всяка сутрин, преди да стигна до стаята й, виждах как по коридорите изнасят колички с трупове, покрити с бели чаршафи и се питах дали не е тя. Будил съм се в съня си и съм тръгвал от квартирата през нощта към болницата, за да се уверя дали е жива. Месеци живях в такъв срив и страх. През февруари опасността за живота й бе преодоляна и тогава изпаднах в някаква дупка, сринах се. За първи път посегнах към хазарта", разказва бащата. "Но след станалото и удара, който посегнах от съдбата, съм се заклел в душата си, че повече няма да се докосна до игрален автомат", допълва той.
Горсов се кълне в дъщеря си, че не е писал заплашителния смс до журналистката Миролюба Бенатова. "Не само че не съм го писал, но и през ум не ми е минавало да отмъщавам", казва той.
"Нашето семейство на Стависки никога няма да може да прости. Все повече се убеждавам, че той не желае такава прошка", заявява още бащата на Мануела.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини