Кремиковци спира утре

"Ако до събота няма генерално решение за "Кремиковци", комбинатът ще спре", каза лидерът на КТ "Подкрепа" в предприятието Людмил Павлов.

Той бе категоричен, че комбинатът се води към умишлен фалит и начело на този процес е самият министър на икономиката Петър Димитров: "Всичко това се прави против "Кремиковци" и против работниците на предприятието, които не са получавали заплатите си от юли тази година.

Лидерът на КТ "Подкрепа" подчерта, че комбинатът обслужва определени интереси на кръг от хора, а спирането на доставката на въглища за комбината е разиграване на "театър на абсурдите". До кризата вчера се е стигнало след оттеглянето на украинската фирма "Ворксла Стийл", тъй като въглищата на пристанище Бургас били нейни.

На съвещанието късно снощи по повод липсата на въглища за добивната част на комбината са присъствали синдикът Цветан Банков, оперативният директор Пламен Стоянов и всички директори на заводи.

Синдикатите в "Кремиковци" се готвят за продължителни протести и то не в комбината, а на магистралите в София, които ще блокират. Засега няма проблеми с доставката на газ за комбината от "Булгаргаз".

Павлов допълни, че днес синдикат "Подкрепа" ще реши какви ще са протестните действия в защита на "Кремиковци". В момента 500 тона въглища пътуват от пристанище Бургас за комбината, но те са крайно недостатъчни, затова се сформира кризисен щаб.

Вчера министърът на икономиката Петър Димитров покани най-големия металургичен концерн в света "Арселор Митал" да поеме управлението на комбината.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини