Откраднаха килограм златни бижута

Около килограм златни накити са били откраднати от заложна къща в Бургас, съобщиха от полицията, цитирани от Burgasinfo.


На 23 октомври в 03.40 ч. в Пето районно полицейско управление в Бургас е било получено съобщение от диспечера на частна охранителна фирма за проникване в заложна къща "София Комерс", намираща се в минно селище "Черно море".

Констатирано е, че крадците са разбили външната входна врата и метална решетка.

От заложната къща е била открадната метална каса, съдържаща, по данни на управителя, златни накити с тегло около 1 килограм, оставени в залог, и сумата от 653 лева в различни банкноти.

В резултат на проведена специализирана полицейска операция, казанлъшките криминалисти са задържали извършителите на кражбата - 34-годишен мъж от с. Зидарово, 33-годишен бургазлия и 32-годишна жена от Казанлък.

От организираната престъпна група са били иззети предмети и вещи, имащи отношение към извършеното в минно селище "Черно море" престъпление.

Работата по случая продължава от служители на Пето районно полицейско управление в Бургас и Областна дирекция на МВР - Бургас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини