Арестуваха шефа на най-влиятелния наркокартел

В Мексико бе арестуван Едуардо Ареляно Феликс - главата на един от най-влиятелните в света наркокартели "Тихуана", съобщи ВВС.

Наркобаронът е заловен в хода на специална операция в град Тихуана, на границата със САЩ, след като полицията успяла да установи точно къде живее.
Престрелката с Феликс и бандидите му продължила повече от три часа с участието на над 100 полицаи. Намиращата се в сградата 11- годишна дъщеря на наркобарона не е пострадала.

Ареляно Феликс е заподозрян в контрабандата на стотици тонове кокаин и марихуана в САЩ, а за залавянето му бе обявена награда от 5 милиона долара.

Едуардо и сестра му Енедина оглавиха картела "Тихуана" след като няколко от братята им бяха арестувани или убити в престрелки с полицията. Мрез ноември 2007 по-малкият им брат Франциско Хавиер бе осъден на доживотен затвор. Другият брат - Франциско Рамон бе убит през 2002 година в престрелка, а третият брат - Бенджамин се намира в мексикански затвор. Общо седем братя и четири сестри управляват наркокартела "Тихуана".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини