Обама събира 9000 под дъжда




Над 9000 души се събраха на предизборен митинг на кандидата за президент на САЩ Барак Обама в Честър, Пенсилвания, въпреки проливния дъжд, съобщи АФП.

Съперникът му от Републиканската партия Джон Маккейн отмени собствената си предизборна изява поради лошото време, но това не спря кандидата на демократите и неговите подгизнали привърженици.

Обама обеща на подкрепящите го, че ако покажат "същата степен на отдаденост" и на изборния ден, "няма начин да не донесем промяна на Америка". На последвалото събиране в хладната Вирджиния, която за последен път подкрепи кандидат на Демократическата партия през 1964г., Обама подчерта, че историята се създава в момента, но повтори предупрежденията си към поддръжниците си да не се поддават на самодоволство.

"След една седмица можем да изберем надеждата пред страха, промяната пред статуквото", заяви той пред 22 хиляди души в Норфолк, където се намира най-голямата в света морска база "но ще трябва да работим като че ли бъдещето ни зависи от това, защото е така".

От своя страна, Маккейн отново продължи да представя Обама като ултра-либерален политик, който ще повиши данъците, докато Обама продължи да го свързва със силно непопулярната икономическа политика на настоящият президент Буш.

Като цяло, Обама продължава да води с 52-45% в проучването на ЕйБиСи нюз и Вашингтон Пост.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини