Нинова нареди опозиционни действия срещу ГЕРБ из страната

На предишния пленум обявихме, че тръгваме в ясна опозиция на това, което прави ГЕРБ. Започнете опозиционни действия срещу ГЕРБ по места, където има кметове на ГЕРБ и където има нередности или злоупотреби с обществени поръчки, корупция и нарушение обещания, като това да не се вдигат данъците и таксите, което вече се случва по места. За това призова председателят на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на левицата, предаде БГНЕС.

Това е вторият пленум на БСП откакто Нинова е председател. В заседанието взеха участие 135 членове на левицата.

Нинова продължи, че БСП не може да се задоволи само с критикуване на управлението, а трябва да предложи други решения за тези две трети от хората, които не харесват правителството на Бойко Борисов. Председателят на БСП призова съпартийците си да провеждат разговори по места с партии, които не са в управлението. За тази цел тя обясни, че заседанията на Националния съвет а БСП ще бъдат изнасяни из страната, както вече се е случило в Благоевград. Следващото такова заседание евентуално ще бъде в Стара Загора.

Новият председател на левицата се зарече, че иска да се въведе практика за отчетност по вземането на решения и свършеното по тях от пленум до пленум. Нинова предупреди, че политическата нестабилност се задълбочава. „Вчера още една парламентарна група (ПГ) се разпадна. Ще се задълбочава проблемът с парламентарните мнозинства, ще се формират плаващи парламентарни мнозинства по конкретни решения. Това още повече ще внесе нестабилност, така не се правят политики. Това ще допринесе към досегашната практика решенията в парламента да се взимат на база пазарлъци, а не в интерес на обществото”, заяви Корнелия Нинова.

Тя предупреди, че дълговете на България продължават да растат с всеки изминал ден, а в същото време финансовото състояние на страната е нестабилно. „Вчера обсъдихме в парламента, новия заем, който правителство внесе. Към онези 16 млрд. лв. заем се добавя още 1 млрд. и 200 млн. лв., заради неспособност на правителството на Бойко Борисов да събере откраднатите, присвоени, пари покрай казуса КТБ. В момента Гаранционният фонд взима нов заем от 1 млрд. и 200 млн. лв.”, поясни Нинова. Тя добави, че новият програмен период не може да стартира, а всички твърдения на правителството, че събира повече приходи и че държавата е финансово стабилна, не отговарят на истината.

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини