Млади димитровградски творци подпомагат лечението на болен мъж

    Школите по приложно и изобразително изкуство към Детски и младежки център в Димитровград се присъедияват към каузата #спасижоро. Възпитаниците на скулпутар Гроздан Грозев и художника Йордан Йорданов ще се включат в благотворителна изложба, която ще бъде открита на 8 юни (сряда), от 18 часа, в зала „Асен Крайшников” на Клуба на дейците на културата.

    Над 60 творби могат да закупят посетителите, а цените им вариравт от 10 до 100 лв. Ще бъдат изложени картини, керамични фигури и пластики. Изложбата бе открита на 1 юни.
    "Да възпитаваме у децата съпричастност, отзивчивост, милосърдие и доброта е един от най-важните житейски уроци", които можем да им дадем, коментира Гроздан Грозев защо школите са решили да се включат в инициативата.
    Организаторите канят представителите на димитровградския бизнес, на местната власт, хората с отношение към изкуството и детските таланти и не на последно място- родителите и близките на децата, чийто творби са включени в благотворителния базар.

    Георги Христов е журналист от Хасково. Нужно е незабавно лечение в чужбина след претърпяна операция от рак на дебелото черво, за което му трябват 80 000 лв. До момента по сметката му има набрани 17 505 лв. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини