Ким Чен Ир прекарал втори инсулт?

Лидерът на КНДР Ким Чен Ир в края на октомври тази година прекарал втори инсулт, в резултат на който получил проблеми с речта, съобщават днес японските медии, позовавайки се на информация, получена от служители на спецслужбите в Южна Корея, пише Лента.
ру.

По данни на японските медии, Ким Чен Ир, провеждащ лечение в изолирана клиника в Пхенян, в течение на 3 месеца два пъти получил инсулт - в средата на август и в края на октомври. «В резултат на втория инсулт севернокорейският лидер получил частична парализа на лявата ръка и левия крак, а също така възникнали проблеми с речта му", цитира Tokyo Broadcasting System думите на представител на американските спецслужби, чието име не се съобщава.

В същото време министърът по делата на обединението в правителството на Южна Корея в интервю за АФП заяви, че властите в тази страна не могат да потвърдят разпространената от японските медии информация.

Официално властите в КНДР категорично отричат съобщенията за тежко заболяване на Ким Чен Ир, появили се, след като лидерът на Северна Корея дълго време не се появи пред публика. Медиите в КНДР от началото на есента нееднократно публикуваха снимки на Ким Чен Ир и писаха за негови посещения на различни мероприятия. Снимките обаче не позволяват да се направи точен анализ кога и къде са правени, а това, че той се е появявал пред публика не бе потвърдено от нито един независим източник.

В полза на версията за тежката болест на Кин Чен Ир говори и фактът, че през октомври в КНДР пристигна известният френски неврохирург Франсоа-Ксавие Ру. Самият лекар потвърди визитата си в Северна Корея, но бе категоричен, че при посещението му в Пхенян той не се е срещал с Ким Чен Ир и той не се явява негов пациент
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини