Бадминтонистите на Алеко - втори в републиканското първенство за ученици

    Второ място на финалите на републиканското първенство за ученически спортни игри завоюва отборът по бадминтон на ОУ "Алеко Константинов".

    Шампионатът се е провел в Севлиево в продължение на 4 дни и е бил много оспорван. Успехите на Алековци са дело на отбора 5-7 клас в състав: Ивайло Делчев, Николай Николаев, Михаил Станилов, Недялко Недялков и Явор Янев. Второ място като индивидуален участник в състезанието е завоювал Ивайло Делчев.

    10 отбора са участвали на финалите, те са били представители на различните зони в България, разказа треньорът Димо Динков. Подчерта, че победата е резултат от упоритата работа на децата през годините в областта на бадминтона. В ОУ "Ал.Константинов" от години има клуб по бадминтон.

    "Очаквахме 5-6 място, с такава нагласа тръгнахме за участие в републиканското първенство. Имахме възможност и за първо място, но то бе спечелено от дамикините, а там помогнаха и съдиите", коментира още Динков.

    Директорът на училището Дорина Желязкова поздрави отбора, пожела бъдещи успехи и заяви, че това постижение e резултат на огромния труд, положен в годините от преподаватели и треньори.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини