Отличиха най-изявените математици сред димитровградските ученици

    35 ученици, които са се изявили в математически състезания през отминалата учебна година бяха наградени на церемония днес. Тя се проведе в двора на планетариум "Джордано Бруно" в парк "Вапцаров" и бе организирана от Секцията на математиците - Димитровград. Освен децата от 1 до 11 клас, бяха отличени началните им преподаватели и тези, които се занимават с тях в средните училища. Грамотите и медалите връчиха председателят на ОбС Гергана Кръстева и началникът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова.

    "Традиция е вече да награждаваме учениците, които са първенци в математимеските състезания през учебната година и можем да се наречем новатори в това, че се отчита рейтинг на учениците от всеки клас", коментира председателят на Секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. Тя посочи, че критерият за подбор тази година е бил количеството натрупани точки спрямо максималния резултат от всяко състезание. Чалъкова съобщи още, че Община Димитровград ще бъде представена от няколко отбора на предстоящия финален кръг на "Математика без граници", който ще се проведе в Несебър.

    Благодарности получиха преподавателите от Секцията на математиците в Димитровград за реализираните през годината състезанията, както и на учителите, подготвили децата от 1 до 11 клас. Топли думи Чалъкова отправи и към родителите, които подкрепят своите деца и са неотлъчно до тях.

    Още снимки от награждаването - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини