Каравеловец с пълна шестица по математика на матурите

    Отличен 6.00 е оценката от Държавните зрелостни изпити по Математика за възпитаникът на СОУ "Любен Каравелов" Георги Стойчев, съобщиха от ръководството на училището след получаване на протоколите с официалните резултати от матурите.

    Постигнатият най-висок резултат на Георги беше очакван, защото през годините на обучение в СОУ „Любен Каравелов” винаги е показвал подчертан интерес към точните науки и информационните технологии, коментира  класният ръководител на отличника Живка Тотева, учител по Информатика и ИТ.

    Освен по Математика Георги е показал добрата си подготовка и по Български език и литература с оценка Много добър 5,07. Отличникът на випуск 2016 по БЕЛ е Деси Янкова, с оценка Отличен 5,51. Зрелостничката има и отлична оценка по БЕЛ и на предварителния кандидатстудентски изпит в СУ "Св. Климент Охридски", преди матурите.

    Макар че винаги може да се желае повече, резултатите на учениците показват, че когато има добра мотивация и ясно поставена цел – успехите се постигат. Това коментира и учителят по Български език и литература Живко Русев, изразявайки задоволството си от оценките на учениците си.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини