Изтеглят опасни гъби от Кауфланд

Всички налични количество култивирани печурки в магазините  Кауфланд в страната, включително и от този в Хасково, са забранени за продажба и се изтеглят, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните.

Мярката е наложена след като се появиха съмнения за токсикологично натравяне на семейство от трима души, след консумация на култивирани гъби печурки, закупени от Кауфланд. Сигналът е подаден днес следобед от Столичната РЗИ, обясняват от Агенцията

Въпреки че гъбите са купени от обект на търговската верига на територията на град София, всички количества от тях в страната трябва да изчезнат от магазинната верига.

Инспектори към БАБХ са изискали от търговската верига документите за произход, годност и качество на всички видове гъби предлагани във магазините им.

Малко преди 18 часа от БАБХ изпратиха официална справка за ситуацията.

Според данните натровеното тричленно семейство е яло заешка яхния с лук, моркови и гъби, купени от Кауфланд. След като са се почувствали зле, потърсили помощ в УМБАЛ "Александровска". Двамата са хоспитализирани за лечение там, а единият от фамилията е пренасочен към "Пирогов". И тримата пациенти са консултирани от токсиколог в "Пирогов". Там са направени диагностични изследвания, които са доказали холинолитичен синдром, дължащ се най-вероятно на гъбно отравяне.

Haskovo.net.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    читател
    5 -1
    21:00, 15 юни 2016
    Как успяхте да направите толкова грешки..........направо не е за вярване!
Последни новини