Три дни яли, пили и се веселили

Вчера и днес е кулминацията на празненствата по повод 60-годишнината на принц Чарлз.

Петък британският престолонаследник ще прекара в компанията на хора, на които е помагал с различни благотворителни акции. До него, разбира се, ще бъде Камила, с която са женени от три години и която, според довереници на принца, му е донесла щастие, въпреки че ролята, за която е отреден (на крал на Великобритания), все още му се изплъзва.

Снощи принцовете Уилям и Хари почетоха своя баща на официална вечеря в Бъкингамския дворец, дадена от кралица Елизабет ІІ. "Той е вдъхновение за нас и за много други хора", похвали сина си тя.

Род Стюарт ще пее на пищно празненство в събота, на което ще присъства цялото кралско семейство и повече от 400 европейски короновани глави, приятели и членове на благотворителните организации на Чарлз.

По случай юбилея му Великобритания пуска колекционерска монета. На нея са изобразени принц Чарлз и кралица Елизабет ІІ.

Представител на монетния двор на Обединеното кралство съобщи, че тази монета е специална, защото и от двете й страни има ликове на членовете на кралското семейство.

Празненствата по случай рождения ден на Чарлз започнаха в сряда с комедийна театрална постановка, в която участваха Робин Уилямс, Роуън Аткинсън и Джон Клийз от "Монти Пайтън".

На възраст, в която по целия свят хората започват да мислят за пенсия, Чарлз все още очаква да наследи британския трон от Елизабет ІІ, отбелязват световните агенции. Тя е на 82 години, но не дава признаци, че скоро ще отстъпи тапицираното кресло на своя син.

"Всичко е в ръцете на Бог... Нашият живот е прекалено кратък и незначителен съпоставен със световната шахматна дъска", казва престолонаследникът в документален филм на Би Би Си, посветен на неговия юбилей.

На въпрос дали би му харесало да бъде крал, той отговаря, че не знае. "Може би до известна степен. Усещам това като свой дълг - да помогна доколкото мога на хората и на страната".
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини