Италианската полиция иззе 700 млн. от парите на мафията

Полицията на остров Сицилия е конфискувала активи на стойност 700 млн. евро от местен предприемач, обвинен че e банкерът на италианската мафия Коза Ностра, собщи агенция Ройтерс. Прокурорът по случая Роберто Скарпинато определи пред репортери изземането на имущесвото на Джузепе Григоли като най-голямата антимафиотска операция в последните години.

Григоли беше арестуван миналата година заради връзки с Матео Месина Денаро, един от най-влиятелните кръстници на мафията след залавянето на "капо ди тути капи" Бернардо Провенцано през 2006 г. и на неговия наследник Салваторе ло Пиколо година по-късно.

Григоли е определян като "краля на супермаркетите", заради това, че неговите фирми доминират в снабдяването на магазинната мрежа в западната част на Сицилия – нещо, което според прокуратурата, му е позволявало да държи на работа стотици членове на Коза Ностра и да изпира парите за мафията.

Разследването срещу него започнало, след като при арестуването на Провенцано в убежището му били открити бележки, в които се твърдяло, че Месина Денаро бил запознат със счетоводството на Григоли "до последната запетая".
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини